Ötös listák

Bemutatkozás

2020. július 06. - Jerico

Üdvözlünk blogunkon!

Hogy miért épp 5?

Öt elem létezik a Feng Shuiban (tűz, víz, föld, fém, fa), öt érzékszervvel rendelkezünk, (és 5 ujjal egy-egy kezünkön), 5 karika jelképezi az olimpiát, 5 karú a tengeri csillag, 5 ágú a Heineken csillaga, öt évig tart az egyetem, ötös a legjobb jegy a suliban, öt lakott kontinens van és a LOTTÓ ötös a legkirályabb nyeremény. Amellett 5 nagy világvallás ismert és ötszögű a világ legnagyobb épülete is, az amerikai védelmi minisztérium (pentagon). Az ötös szám a misztikumot jelöli a legtöbb mitológiában és az egyik legősibb szimbólum is az 5 ágú csillag. Végül:

mindig mindenhol tízes listákat látunk, itt az ideje egy kis rövidítésnek! 

Egyébként ... rengeteg dolog van, ami rangsorolható, listázható, amiből kiválasztható az 5 legjobb, vagy éppen az öt legrosszabb. Tervezzük, hogy a filmek világa mellett a politika, a sport,  a közélet, a történelem és még számtalan más terület legjobb és legrosszabb elemeit kiválasszuk és közzétegyük. Egyébként ketten készítjük a posztokat: Jerico és a "hivatásos tanácsadó, vitapartnerek": Fortress, Harper és Solo. 

Mivel a legelső három posztunk rögtön megjelenés után 22 ezres olvasottság fölé ment (2020 július 7-én, 10-én és 13-án) ezt jó jelnek tekintjük (és köszönjük), így bizakodóan tervezünk további érdekességeket (szigorúan 5-ös alapon)!

5lista_also.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://5lista.blog.hu/api/trackback/id/tr4515986210
süti beállítások módosítása