Ötös listák

Az 5 legjobb Mission Impossible rész

2023. július 19. - Jerico

Most került a mozikba a legújabb, hetedik Mission Impossible fejezet, mely a Leszámolás (Reckoning) címet kapta. A producerek között ezúttal is ott találjuk Tom Cruise nevét, a rendező pedig most is Christopher McQuarrie, aki az ötödik és hatodik epizódot is készítette.

A kulcs-karakterek megmaradtak, így Benji (Simon Pegg), Brandt ügynök (Jeremy Renner) és Ilsa (Rebecca Ferguson), de kapunk egy teljesen új szereplőt is, ő Grace a gyönyörű 40-es zsebtolvaj nő, Hayley Atwell alakításában. A legutolsó részről tömör véleményem az, hogy látvány terén óriási és nagyon ütős, temérdek cool üldözéses jelenettel, ám alaptörténetben cefet-mód gyengécske. A legfőbb gonosz ugyanis nem más, mint az elszabadult (és öntudatra ébredt) mesterséges intelligencia illetve annak kiszolgálója Gabriel (Esai Morales), aki amúgy Ethan életének korai szakaszában már felbukkant egyszer. Megjelenik persze a Fehér Özvegy is (Vanessa Kirby) és megkavarja rendesen a dolgokat.

Az utolsó 40 perc azonban tényleg óriási a vonatos jelenet-sorral, mely szerintem a legpörgősebb akció-orgia amit idén láttam. De nézzük az új rész hogyan illeszkedik a MI filmek rangsorába, melyik az 5 legjobb eddig elkészült és bemutatott Ethan Hunt mozi?

  1. Titkos nemzet (Rogue Nation) 5.rész: 90%
  2. Mission Impossible 3. rész (2006): 85%
  3. Fantom protokoll 4. rész (2011): 80%
  4. Utóhatás (Fallout) 6. rész (2018): 75%
  5. Mission Impossible 7. rész (2023): 70%

Nos, ez most a sorrend, vagyis az új rész az infantilisan gyenge alaptörténet miatt nálunk csak a középmezőnybe kerülhetett. De így is ajánljuk a filmet, mert MINDEN Mission Impossible fejezet nagyon jó.

5lista_also.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://5lista.blog.hu/api/trackback/id/tr4918173638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása